A PregHello története

A PregHello-t mára már több, mint 50.000 kismama töltötte le és használja nap, mint nap – kevesen ismerik azonban a mögötte álló motivációt és munkát.

Németh Nóra – az applikáció ötletgazdája és tulajdonosa – számára saját terhessége alatt vált világossá, hogy a várandóssággal kapcsolatos teendők és tudnivalók összegyűjtése nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. A nehézség fő okozója meglepő módon azonban nem az információ hiánya, hanem éppen ellenkezőleg: a túl sok információ. Manapság rengeteg médium foglalkozik a babavárással, sajnos azonban az információk eléggé hiányosak, vagy eltérőek lehetnek – sőt! az sem ritka, hogy különböző portálok teljesen ellentmondanak egymásnak. Emiatt mire a kismama a sok olvasnivaló végére ér gyakran még bizonytalanabb lesz, mint előtte. Ráadásul szinte egyik könyv, blog vagy vlog sem Magyarország specifikus – így a leendő szülőknek alig van lehetősége hiteles forrásból tájékozódni olyan fontos dolgokról, mint például a várandósgondozás, az elérhető vizsgálatok, vagy az állami támogatások.

Nóra végül úgy döntött, hogy ő maga talál megoldást a problémára, mégpedig úgy, hogy létrehoz egy hiánypótló babaváró kalauzt, amin belül egy helyen, rendszerezve és szakértők által hitelesítve lelhető fel minden terhességgel kapcsolatos információ. Tisztában volt azzal is, hogy nem egy századik könyvre vagy honalpra van szüksége a magyar kismamáknak, hanem egy olyan kisokosra, amely bármikor és bárhol kéznél van. Így esett a választása a mobil applikációra. Miután Nóra kisbabája megszületett 2017-ben – ahogy az lenni szokott -, a csöppségen kívül minden más egy kicsit háttérbe szorult – a PregHello ötletét viszont nem hagyta elfelejtődni!

Kicsivel később, 2019-ben Nóra teljes gőzzel kezdett neki az applikáció megvalósításának. Saját maga gyűjtötte össze azt a rengeteg információt, ami ma már bárki számára könnyedén elérhető az appon keresztül. Ezután pedig megkereste azokat a programozókat, grafikusokat, szövegírókat és üzleti partnereket, akik irányítása alatt életre tudták kelteni a PregHello-t. A kezdetektől nagyon fontos szempont volt, hogy a PregHello kiemelkedjen többi globális alkalmazás közül, ahol csak magyarra fordított általános információt kapnak a felhasználók – így a projekt egyik legfontosabb pontjaként Nóra végig kiváló magyar egészségügyi szakemberekkel dolgozott együtt, akik végül ellenőriztek és hitelesítettek minden információt, ami az applikációban olvasható.

A hosszas kemény munka és rengeteg korrekció végeztével 2020 áprilisában a PregHello végre elérhetővé vált minden okostelefonra. Az alkalmazás az alkotók örömére nagy sikernek örvend – mára több tízezer leendő szülőnek vált a mindennapjai részévé a mobilkalauz használata. A siker valószínűleg annak is köszönhető, hogy a letöltés és a használat teljesen ingyenes – és fontos leszögezni, hogy mindig is az lesz! A PregHello legfontosabb küldetése ugyanis, hogy minden kismama megkapja a szükséges információt és támogatást a várandósság alatt – így nyugodtan, kételyek és kérdések nélkül készülhessen élete legfontosabb és egyben legszebb feladatára.

Az alkalmazás természetesen állandó fejlesztés alatt áll, a PregHello csapata folyamatosan azon töri a fejét, hogy milyen új funkciókkal és eszközökkel tehetnék még hasznosabbá az applikációt. Szerencsére a felhasználóktól is remek visszajelzések és ötletek érkeznek a további fejlesztésekhez, így megvalósítandó tervből sosincs hiány! 🙂

Ha te is szeretnéd megosztani a véleményed vagy az ötletedet a csapattal, bármikor megteheted az info@preghello.com e-mail címen!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

További
Bejegyzések

1 éves a PregHello

Szédítő rajt, fantasztikus szakemberek, egy hihetetlen közös utazás rengeteg élménnyel és tapasztalattal megfűszerezve – így tudnánk a legjobban jellemezni a PregHello elképesztően eseménydús első évét. Milyen csodálatos év! Első születésnapját ünnepli a PregHello mobil applikáció!

Tovább olvasom »
Terhes nő telefonnal kisbaba holmik között

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni.

Tovább olvasom »

A PregHello története

A PregHello-t mára már több, mint 50.000 kismama töltötte le és használja nap, mint nap – kevesen ismerik azonban a mögötte álló motivációt és munkát.

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.