preghello várandós app

A PregHello története

A PregHello-t mára már több, mint 50.000 kismama töltötte le és használja nap, mint nap – kevesen ismerik azonban a mögötte álló motivációt és munkát.

Németh Nóra – az applikáció ötletgazdája és tulajdonosa – számára saját terhessége alatt vált világossá, hogy a várandóssággal kapcsolatos teendők és tudnivalók összegyűjtése nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. A nehézség fő okozója meglepő módon azonban nem az információ hiánya, hanem éppen ellenkezőleg: a túl sok információ. Manapság rengeteg médium foglalkozik a babavárással, sajnos azonban az információk eléggé hiányosak, vagy eltérőek lehetnek – sőt! az sem ritka, hogy különböző portálok teljesen ellentmondanak egymásnak. Emiatt mire a kismama a sok olvasnivaló végére ér gyakran még bizonytalanabb lesz, mint előtte. Ráadásul szinte egyik könyv, blog vagy vlog sem Magyarország specifikus – így a leendő szülőknek alig van lehetősége hiteles forrásból tájékozódni olyan fontos dolgokról, mint például a várandósgondozás, az elérhető vizsgálatok, vagy az állami támogatások.

Nóra végül úgy döntött, hogy ő maga talál megoldást a problémára, mégpedig úgy, hogy létrehoz egy hiánypótló babaváró kalauzt, amin belül egy helyen, rendszerezve és szakértők által hitelesítve lelhető fel minden terhességgel kapcsolatos információ. Tisztában volt azzal is, hogy nem egy századik könyvre vagy honalpra van szüksége a magyar kismamáknak, hanem egy olyan kisokosra, amely bármikor és bárhol kéznél van. Így esett a választása a mobil applikációra. Miután Nóra kisbabája megszületett 2017-ben – ahogy az lenni szokott -, a csöppségen kívül minden más egy kicsit háttérbe szorult – a PregHello ötletét viszont nem hagyta elfelejtődni!

Kicsivel később, 2019-ben Nóra teljes gőzzel kezdett neki az applikáció megvalósításának. Saját maga gyűjtötte össze azt a rengeteg információt, ami ma már bárki számára könnyedén elérhető az appon keresztül. Ezután pedig megkereste azokat a programozókat, grafikusokat, szövegírókat és üzleti partnereket, akik irányítása alatt életre tudták kelteni a PregHello-t. A kezdetektől nagyon fontos szempont volt, hogy a PregHello kiemelkedjen többi globális alkalmazás közül, ahol csak magyarra fordított általános információt kapnak a felhasználók – így a projekt egyik legfontosabb pontjaként Nóra végig kiváló magyar egészségügyi szakemberekkel dolgozott együtt, akik végül ellenőriztek és hitelesítettek minden információt, ami az applikációban olvasható.

A hosszas kemény munka és rengeteg korrekció végeztével 2020 áprilisában a PregHello végre elérhetővé vált minden okostelefonra. Az alkalmazás az alkotók örömére nagy sikernek örvend – mára több tízezer leendő szülőnek vált a mindennapjai részévé a mobilkalauz használata. A siker valószínűleg annak is köszönhető, hogy a letöltés és a használat teljesen ingyenes – és fontos leszögezni, hogy mindig is az lesz! A PregHello legfontosabb küldetése ugyanis, hogy minden kismama megkapja a szükséges információt és támogatást a várandósság alatt – így nyugodtan, kételyek és kérdések nélkül készülhessen élete legfontosabb és egyben legszebb feladatára.

Az alkalmazás természetesen állandó fejlesztés alatt áll, a PregHello csapata folyamatosan azon töri a fejét, hogy milyen új funkciókkal és eszközökkel tehetnék még hasznosabbá az applikációt. Szerencsére a felhasználóktól is remek visszajelzések és ötletek érkeznek a további fejlesztésekhez, így megvalósítandó tervből sosincs hiány! 🙂

Ha te is szeretnéd megosztani a véleményed vagy az ötletedet a csapattal, bármikor megteheted az info@preghello.com e-mail címen!

Hozd magad képbe a magyar várandósgondozással, vizsgálatokkal, a szülés menetével és még sok hasznos várandóssági témával kapcsolatosan!

A Magyar Védőnők Egyesülete minden kismamának hivatalosan ajánlja

További
Bejegyzések

szülés aranyóra

Mi az az aranyóra és miért olyan fontos?

Az aranyóra a kisbaba megszületését követő első 1-2 óra, amikor az újszülött valójában is megérkezik a világba és adaptálódni kezd a környezetéhez. Ez az 1-2 óra azonban nemcsak a kisbaba számára nagyon fontos, hanem a szülőknek is, akik a babájukkal ebben a nagyon intim, bensőséges időszakban jelennek meg először családként.

Tovább olvasom »
babaköszöntő idézetek

A legszebb idézetek egy kisbaba köszöntésére

Egy kisbaba érkezése mindig örömteli esemény a családi és a baráti körben egyaránt. A kis csoda üdvözlésére azonban nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő szavakat, mint azt elsőre gondolnánk. Szerencsénkre, sok költő, zenész és író van, aki nálunk sokkal ügyesebben forgatja a szavakat.

Tovább olvasom »
testünk elfogadása a szülés után

Testünk elfogadása szülés után

Mind tudjuk, hogy a várandósság alatt testünk szinte felfoghatatlan változásokon és megpróbáltatásokon megy keresztül annak érdekében, hogy egy új életet teremtsen. Sokszor valahogy mégis abban a pillanatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az egyáltalán nem elhanyagolható tényről, hogy kisbabánknak életet adtunk.

Tovább olvasom
stresszmentes várandósság karácsony

Az ünnepek alatt is stresszmentesen

A Karácsony, a Szilveszter és a köztes egy hét az év azon időszaka amikor végre csak a családunkra és a szeretteinkre koncentrálhatunk. Pár napig békében, harmóniában kikapcsolódunk, majd boldogan köszöntjük az előttünk álló új évet. Mármint elméletben…

Tovább olvasom
téli babavárás

Mire figyelj, ha télen vársz babát?

A várandósságnak minden évszakban megvannak a maga kihívásai – nincs ez másként a téli terhességgel sem. Amikor babát vársz, a szokásosnál érzékenyebb a szervezeted, így könnyebben gyűjthetsz be például egy megfázást vagy fertőzést.

Tovább olvasom

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.