PregHello terhességi applikáció

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni. Éppen ezért fontos, hogy időben és átgondoltan kezdj neki az előkészületeknek – így nem fognak majd végül összecsapni a hullámok a fejed felett az utolsó hetekben.

A fent említett előkészületek egyik legfontosabbika a kórházi táska összekészítése. A kórházi táskád tartalmát érdemes alaposan megtervezni, és az sem túlzás ha már a kiírt szülési dátum előtt 2 hónappal indulásra készen áll – sőt! Egyrészről a várható szülési dátum nem fix, kisbabád napokkal, de akár hetekkel is érkezhet korábban a vártnál – tehát semmiképp sem tanácsos a pakolást az utolsó pillanatokra hagyni. Másrészről, amint összeszedted az összes holmit, amire a szülésnél, valamint az azt követő kórházi tartózkodás alatt szükséged lesz, rögtön megkönnyebbülsz majd egy kicsit. Az utolsó hetekben amúgy is egyre nagyobb lesz a pocakod és nagyobb eséllyel leszel fáradékony is, így valószínű, hogy nem sok kedved lenne már a vásárolgatáshoz.

Ahhoz, hogy a kórházi táskád a lehető legoptimálisabban készíthesd össze, végig kell gondolnod, hogy mi mindenre lesz szükséged a kórházban, és azt is, hogy van-e olyan dolog, ami a komfortérzeteden javíthat majd. Sokszor olyan dolgokra is szükséged lehet, amire először nem is gondolnál! A praktikusság miatt továbbá érdemes nem egy nagy utazótáskát vagy bőröndöt telepakolni, hanem több kisebb táskát előkészíteni: egy táska neked és egy külön táska a kisbaba holmijainak – ezzel a módszerrel biztosan könnyebben megtalálod majd azt, amire éppen szükséged van. Sőt! Mégjobb ha apának is van egy külön táskája, amit mindig magánál tarthat – így még ha nem is egy helyen vagytok, amikor elérkezik a nagy pillanat, biztosan tudhatod, hogy felkészülten fog érkezni a kórházba.

Persze itt is igaz, hogy ahány kismama annyi kórházi táska. Nincs kőbe vésve, hogy ki mitől fogja komfortosabban érezni magát – vannak viszont dolgok, amiket muszáj magaddal vinned (például: TAJ kártya, lakcímkártya, várandósgondozási kiskönyv, stb). A PregHello applikáción belül a ‘Teendők’ fül alatt összegyűjtöttük neked, hogy miket kell (vagy ajánlott) összekészítened “anyu táskájába”, a “baba táskájába” és ”apu táskájába”. Az előre megírt listákban ráadásul ki is pipálhatod azokat a tételeket, amiket már sikerült beszerezni és elrakni a táskádba, így bármikor ellenőrizheted, hogy éppen hogy állsz az előkészületekkel.

Az applikációban a ‘Teendők’ fül alatt még sok más hasznos listát találsz, amelyek mind a nyugodt és stresszmentes babavárást hivatottak elősegíteni. Reméljük, hogy a PregHello segít észben tartani a fontos dolgokat és megkönnyíti a felkészülést a kis csöppség érkezésére. Kellemes pakolászást kívánunk! 🙂

Hozd magad képbe a magyar várandósgondozással, vizsgálatokkal, a szülés menetével és még sok hasznos várandóssági témával kapcsolatosan!

A Magyar Védőnők Egyesülete minden kismamának hivatalosan ajánlja

További
Bejegyzések

szülés aranyóra

Mi az az aranyóra és miért olyan fontos?

Az aranyóra a kisbaba megszületését követő első 1-2 óra, amikor az újszülött valójában is megérkezik a világba és adaptálódni kezd a környezetéhez. Ez az 1-2 óra azonban nemcsak a kisbaba számára nagyon fontos, hanem a szülőknek is, akik a babájukkal ebben a nagyon intim, bensőséges időszakban jelennek meg először családként.

Tovább olvasom »
babaköszöntő idézetek

A legszebb idézetek egy kisbaba köszöntésére

Egy kisbaba érkezése mindig örömteli esemény a családi és a baráti körben egyaránt. A kis csoda üdvözlésére azonban nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő szavakat, mint azt elsőre gondolnánk. Szerencsénkre, sok költő, zenész és író van, aki nálunk sokkal ügyesebben forgatja a szavakat.

Tovább olvasom »
testünk elfogadása a szülés után

Testünk elfogadása szülés után

Mind tudjuk, hogy a várandósság alatt testünk szinte felfoghatatlan változásokon és megpróbáltatásokon megy keresztül annak érdekében, hogy egy új életet teremtsen. Sokszor valahogy mégis abban a pillanatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az egyáltalán nem elhanyagolható tényről, hogy kisbabánknak életet adtunk.

Tovább olvasom
stresszmentes várandósság karácsony

Az ünnepek alatt is stresszmentesen

A Karácsony, a Szilveszter és a köztes egy hét az év azon időszaka amikor végre csak a családunkra és a szeretteinkre koncentrálhatunk. Pár napig békében, harmóniában kikapcsolódunk, majd boldogan köszöntjük az előttünk álló új évet. Mármint elméletben…

Tovább olvasom
téli babavárás

Mire figyelj, ha télen vársz babát?

A várandósságnak minden évszakban megvannak a maga kihívásai – nincs ez másként a téli terhességgel sem. Amikor babát vársz, a szokásosnál érzékenyebb a szervezeted, így könnyebben gyűjthetsz be például egy megfázást vagy fertőzést.

Tovább olvasom

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.