Terhes nő telefonnal kisbaba holmik között

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni. Éppen ezért fontos, hogy időben és átgondoltan kezdj neki az előkészületeknek – így nem fognak majd végül összecsapni a hullámok a fejed felett az utolsó hetekben.

A fent említett előkészületek egyik legfontosabbika a kórházi táska összekészítése. A kórházi táskád tartalmát érdemes alaposan megtervezni, és az sem túlzás ha már a kiírt szülési dátum előtt 2 hónappal indulásra készen áll – sőt! Egyrészről a várható szülési dátum nem fix, kisbabád napokkal, de akár hetekkel is érkezhet korábban a vártnál – tehát semmiképp sem tanácsos a pakolást az utolsó pillanatokra hagyni. Másrészről, amint összeszedted az összes holmit, amire a szülésnél, valamint az azt követő kórházi tartózkodás alatt szükséged lesz, rögtön megkönnyebbülsz majd egy kicsit. Az utolsó hetekben amúgy is egyre nagyobb lesz a pocakod és nagyobb eséllyel leszel fáradékony is, így valószínű, hogy nem sok kedved lenne már a vásárolgatáshoz.

Ahhoz, hogy a kórházi táskád a lehető legoptimálisabban készíthesd össze, végig kell gondolnod, hogy mi mindenre lesz szükséged a kórházban, és azt is, hogy van-e olyan dolog, ami a komfortérzeteden javíthat majd. Sokszor olyan dolgokra is szükséged lehet, amire először nem is gondolnál! A praktikusság miatt továbbá érdemes nem egy nagy utazótáskát vagy bőröndöt telepakolni, hanem több kisebb táskát előkészíteni: egy táska neked és egy külön táska a kisbaba holmijainak – ezzel a módszerrel biztosan könnyebben megtalálod majd azt, amire éppen szükséged van. Sőt! Mégjobb ha apának is van egy külön táskája, amit mindig magánál tarthat – így még ha nem is egy helyen vagytok, amikor elérkezik a nagy pillanat, biztosan tudhatod, hogy felkészülten fog érkezni a kórházba.

Persze itt is igaz, hogy ahány kismama annyi kórházi táska. Nincs kőbe vésve, hogy ki mitől fogja komfortosabban érezni magát – vannak viszont dolgok, amiket muszáj magaddal vinned (például: TAJ kártya, lakcímkártya, várandósgondozási kiskönyv, stb). A PregHello applikáción belül a ‘Teendők’ fül alatt összegyűjtöttük neked, hogy miket kell (vagy ajánlott) összekészítened “anyu táskájába”, a “baba táskájába” és ”apu táskájába”. Az előre megírt listákban ráadásul ki is pipálhatod azokat a tételeket, amiket már sikerült beszerezni és elrakni a táskádba, így bármikor ellenőrizheted, hogy éppen hogy állsz az előkészületekkel.

Az applikációban a ‘Teendők’ fül alatt még sok más hasznos listát találsz, amelyek mind a nyugodt és stresszmentes babavárást hivatottak elősegíteni. Reméljük, hogy a PregHello segít észben tartani a fontos dolgokat és megkönnyíti a felkészülést a kis csöppség érkezésére. Kellemes pakolászást kívánunk! 🙂

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

További
Bejegyzések

1 éves a PregHello

Szédítő rajt, fantasztikus szakemberek, egy hihetetlen közös utazás rengeteg élménnyel és tapasztalattal megfűszerezve – így tudnánk a legjobban jellemezni a PregHello elképesztően eseménydús első évét. Milyen csodálatos év! Első születésnapját ünnepli a PregHello mobil applikáció!

Tovább olvasom »
Terhes nő telefonnal kisbaba holmik között

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni.

Tovább olvasom »

A PregHello története

A PregHello-t mára már több, mint 50.000 kismama töltötte le és használja nap, mint nap – kevesen ismerik azonban a mögötte álló motivációt és munkát.

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.