Bemutatkozás

Kép Németh Nóráról

Kedves Kismama!

Németh Nóra vagyok, a PregHello ötletgazdája és tulajdonosa. Szolnokon születtem és nőttem fel, de néhány év külföldi kalandozás után végül Budapesten kötöttem ki és jelenleg is itt élek a férjemmel és a kisfiammal, akit 2017-ben hoztam/hoztunk a világra.

Várandósságom életem egyik legszebb időszaka volt, viszont egy olyan akadályt is állított elém, amire egyáltalán nem számítottam. A mai modernkori információáradatban megszámlálhatatlan könyv, honlap és blog foglalkozik a babvárás témakörével  – és pontosan ez volt a baj: nagyon sok információt találtam, nagyon sok helyen, de valahogy mégis keveset. Egyszerűen nem találtam olyan forrást, ahol minden szükséges információ egy helyen lett volna összegyűjtve. Arról nem is beszélve, hogy ezek az oldalak sokszor egymásnak is ellentmondtak.

Ekkor jött az ötlet, hogy ezzel kellene valamit kezdeni, hiszen biztosan nem csak én küszködök ezzel a problémával. Eldöntöttem, hogy létrehozok egy várandós applikációt, ami egy igazi mobil babaváró kalauzként funkcionál: egy helyen, rendszerezve és érthetően található meg benne minden terhességgel kapcsolatos információ, amire egy kismamának szüksége lehet. A kezdetektől kezdve fontos volt számomra, hogy a PregHello kiemelkedjen többi globális applikáció közül, ahol csak magyarra fordított általános információt osztanak meg a felhasználókkal. A PregHellos anyagokat, cikkeket magyar egészségügyi szakértők írják/lektorálják, így garantált a hiteles és szakszerű információ. A appban fellelhető tartalmak továbbá minden esetben a magyarországi rendszert, és az itthoni körülményeket veszik alapul, beleértve az itthoni várandósgondozást, a vizsgálatokat, valamint az állami támogatásokat.

A PregHello végső célja és missziója, hogy megkönnyítse a kismamák és leendő apukák mindennapjait azzal, hogy egy hiteles és hasznos információ csomagot nyújt, ami bárki számára elérhető – éppen ezért az alkalmazás teljesen ingyenes és az is marad! Remélem, hogy a PregHello használata nemsokára napi rutinná válik minden leendő szülő számára, és ezáltal minél kevesebb aggódás lesz életük része a várandósság idején.

Ezúton szeretnék továbbá köszönetet mondani azoknak a szakembereknek, akiknek a  segítsége nélkül a PregHello nem valósulhatott volna meg:

Dr. Szerdahelyi Eszter

Gyógyszerész, végzős szülésznő hallgató

Dr. Szerdahelyi Eszter vagyok, gyógyszerész, végzős szülésznő hallgató, három kisfiú anyukája. Budapesten születtem és nőttem fel, itt végeztem el a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karát. Mindig is szerettem kisbabákkal és gyerekekkel foglalkozni, érdekelt a várandósság titokzatos csodája. Nagyon szerettem várandósnak lenni, érezni egy csöpp baba cseperedését a pocakomban, átélni az egység és elengedés különleges élményeit, megérezni az új élet megszületéséhez szükséges erőt magamban. Harmadik fiam születése után határoztam el, hogy szeretnék szüléseket kísérni, és a kismamákat gyógyszerészként és szülésznőként egyaránt támogatni ezen az úton. Hiszem, hogy ha az anyák ismerik a lehetőségeiket és jól vannak támogatva, akkor megtalálják azokat a megoldásokat, amikre szükségük van és így gyermekük születése, bármilyen módon történik is, szép élmény lesz számukra, melyre boldogan emlékeznek majd vissza. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy valóban hiteles és naprakész információkat kapjanak szakemberektől. A PregHello applikáció ezért jött létre, szeretettel ajánlom minden várandósnak és családtagjaiknak is.

Bocskainé Irci

IBCLC laktáció szaktanácsadó, perinatalis coach, gyermekápoló

Bocskainé Irci vagyok, IBCLC laktáció szaktanácsadó, perinatalis (szülés körüli) coach, gyermekápoló, egészségügyi szakember. Életkezdet Szakmai Egyesület alelnöke. Nagyon vidám, természetű, pozitív szemléletű, optimista anyukának ismernek. Czeizel Intézetben dolgozom szerdánként és segítek az édesanyáknak és a babáiknak szoptatási problémák megoldásában: hiteles információ átadása, gyengéd elválasztás, elválasztódás, örökbefogadott baba szoptatás, tej beindítása, apasztása, visszahozása, ezek mind a munkám része. Egyénre szabott tanácsadást végzek, anyai kompetenciákat igyekszem megerősíteni, problémát feltérképezni és megoldásokat keresni. Ugyanitt, rendszeresen tartok szoptatásra felkészítés várandósoknak, hangolódás, éjszakai gondoskodás, negyedik trimeszter, mindenről szót ejtünk a tanfolyamon. Két kisfiam van, akiket hosszan szopattam (2 éves koron túl). Boldog feleség vagyok, támogató férjjel. Hiszek az életfogytig tartó tanulásban, amit alkalmazok is, tudásom igyekszem teljesen korszerű, evidencia alapokra fektetni. Tapasztalatom szerint az édesanyák egyre tudatosabbak és szeretnek a szoptatásról szoptatási tanácsadóval konzultálni. Frissen szült anyáknak is segítek a szoptatásban a Dr. Rose magánklinikán az első napokban, valamint igény esetén házhoz is kimegyek Budapesten belül.  “Minden jó, ha jó a vége, amíg nem jó, addig nincs vége. ” Honlapom: www.mehemgyumolcse.hu

Dr. Hartman Gábor

Szülész - nőgyógyász főorvos, a Duna Medical Center orvosigazgatója

1974-ben végeztem el a Moszkvai Pirogov Orvostudományi Akadémiát, majd 1982-ben a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben kezdtem el nőgyógyászként dolgozni. Mára a Dél-pesti Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának főorvosaként, valamint a Duna Medical Center szakrendelőjének és sebészeti központjának orvosigazgatójaként telnek a mindennapjaim. Pácienseim évek óta bizalommal fordulhatnak hozzám bármilyen szüléssel vagy nőgyógyászattal kapcsolatos kérdés vagy probléma esetén. Tagja vagyok többek között továbbá a Magyar Nőorvos Társaságnak és a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak is.

Dr. Tóth Alexandra

Szülész-nőgyógyász szakorvos,
meddőségi szakember

Dr. Tóth Alexandra vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi szakember. Az orvosi képzést alapvetően Szegeden végeztem, de a tanulmányutaknak és ösztöndíjaknak hála a világ különböző pontjain gyarapíthattam a tudásomat és tapasztalataimat. Az Egyesült Államokban és Franciaországban töltött évek során rengeteget tanultam a meddőség kezeléséről, a technikai felkészültségről, az orvosi attitűdről, az orvos-páciens kommunikációról és a kemény munkáról. Ezek után nem is volt kérdés számomra, hogy a gyermekáldásra vágyó párok kerülnek hivatásom fókuszába. Ezért is volt számomra nagyon fontos és egyben örömteli feladat a PregHello várandóssággal kapcsolatos cikkeinek lektorálása – hiszen orvosként és anyaként is pontosan tudom, hogy mekkora könnyebbséget jelenthet az, ha minden terhességgel kapcsolatos fontos kérdésre hiteles, szakértői választ kaphat az ember, ráadásul mindezt egyetlen-egy applikáción belül.

Farkas Ibolya

Védőnő

Mindennapjaimat a kismamák és gyermekek egyaránt színesítik, hiszen védőnőként dolgozom Vác városában. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzetem – innen kerültem ebbe az igazán változatos szakmába. Az ötletelés, a kreativitás és a szervezés egész életemet végigkísérték. Ezek azok a készségek, melyek folyamatosan arra sarkallnak, hogy mind a kicsiknek, mind a várandósoknak és a gyermekvállalás előtt állóknak mindig naprakész, friss és hasznos információval tegyem teljessé életük épp aktuális szakaszát. Ennek érdekében igyekszem az élet számos területén kipróbálni és fejleszteni magam – legyen szó akár a kineziológiáról, sportról, vagy azon technikai lehetőségek feltérképezéséről, melyek a szülőket és a várndósokat egyaránt érintik és hasznunkra válhatnak a mindennapok során. Célom, hogy segítsek kiigazodni a napjainkra jellemző végeláthatlan információs áradaton – ahogyan teszi ezt a PregHello alkalmazás is: csodálatos, naprakész és mindeközben mindig kéznél van. Mindenki számára teljes szívből ajánlom, hiszen páratlan tudás birtokába kalauzolja használóját!

Dr. Héra Anna

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Héra Anna, szülész-nőgyógyász szakorvos vagyok. Orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem meg, majd a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgoztam. Jelenleg a TritonLife Róbert Magánkórházban vezetek szüléseket. Eleinte gyermekorvosnak készültem, majd az egyetemi kötelező szülészet-nőgyógyászat gyakorlaton egy hajnali szülés élménye magával ragadott, és ráébresztett, hogy ezt a hivatást szeretném választani. Nagyon büszke vagyok arra, hogy már eddig is rengeteg újszülött világrajövetelében segíthettem. Ez a hivatás 0-24 órás készenlétet kíván, de ezért kárpótol az a semmihez sem hasonlítható érzés, amikor az ember egy új élet születésének aktív részese lehet. Elsődleges számomra, hogy a várandósság során a kismamák úgy érezzék, minden tekintetben bízhatnak az orvosukban, ezért nagy hangsúlyt fektetek a betegközpontú ellátásra, tájékoztatásra, és mindig kellő empátiával kezelem a hozzám fordulókat.

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.