ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1. Általános rendelkezések és információk

Köszönjük, hogy a PregHello ingyenesen letölthető mobilalkalmazást („Applikáció” vagy „Alkalmazás”) választottad terhességed végig kísérésére! Reméljük, hogy tetszeni fog, és hasznosnak találod majd a benne lévő információkat és funkciókat.

Mielőtt használni kezded az Applikációt, légy szíves olvasd végig az Általános Szerződési Feltételeket („ÁSZF”) és az „Adatkezelési Tájékoztatót („Tájékoztató”); az ÁSZF egy megállapodás alapját képezi közted, mint felhasználó és köztünk, mint az Applikáció fejlesztője, szolgáltatója (egyben tárhelyszolgáltatója) és üzemeltetője között, míg a Tájékoztatóban írtak tájékoztatást nyújtanak személyes adataid kezeléséről, valamint adatvédelmi jogaidról és jogorvoslati lehetőségeidről.

Az ÁSZF és a Tájékoztató módosításának jogát fenntartjuk, melyeknek az utolsó és egyben aktuális verziója mindig rendelkezésre áll és olvasható az Alkalmazásban, valamint a Weboldalon.


2. Szolgáltató cégadatai, elérhetőségei

Cégnév: Nordic Moose Kft.
Képviselő: Németh Nóra ügyvezető
Székhely és cím: 1136 Budapest, Raoul Wallenberg utca 9.
Cégjegyzékszám: 01-09-326323
Weboldal: https://www.preghello.com/ („Weboldal”)
E-mail: info@preghello.com
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/PregHello/
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/preghello/?hl=hu

A továbbiakban: „Nordic Moose Kft” vagy „Adatkezelő” vagy „mi”


3. Szolgáltatások

Az Applikációban hétről-hétre követheted a várandósságodat és a magzati fejlődést, valamint olvashatsz a babavárással kapcsolatos cikkekben foglalt témákról. Ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az Applikáció nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást, továbbá nem képezheti szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Minden terhesség, minden ember és magzat egyedi, az Alkalmazás pedig csak általános információkkal szolgál a fentebb írtakkal kapcsolatban. Minden esetben a te felelősséged, hogy az Applikációban olvasottakat hogyan értelmezed és hasznosítod, és hogy a fentiek szerint orvosoddal vagy egyéb tanácsadóddal kapcsolatba lépj, a szükséges ellátásokat igénybe vedd. A fentiekre tekintettel az Alkalmazás felhasználásából eredő esetleges károkért és hátrányokért a Nordic Moose Kft. semmilyen felelősséget nem vállal. Bármilyen kérdés és panasz esetén kérjük, hogy mindenképpen fordulj orvoshoz!

Az Alkalmazás letöltése és használata teljesen ingyenes.

A Nordic Moose Kft partnereinek hirdetéseire kattintva az Applikáció átnavigál az adott partner oldalára, ahol a továbbiakban a partner felhasználási és adatvédelmi feltételei érvényesülnek.

A Nordic Moose Kft bármikor külön értesítés nélkül jogosult módosítani, felfüggeszteni vagy megszüntetni az Applikációhoz való hozzáférésed, ha ezt valamely, jelen ÁSZF-ben írtak szerinti okból szükségesnek látja.

Felhasználási engedély: nem kizárólagos, nem átruházható, ingyenes felhasználási engedélyt adunk neked az Alkalmazás végfelhasználóként történő használatához, feltéve, hogy betartod a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket. Erről részletesen az alábbi pontban írunk.


4. Az Applikáció felhasználása

Az Alkalmazás használatához neked:

  • El kell fogadnod a jelen ÁSZF -et és tudomásul kell venned a Tájékoztatót.
  • Hangsúlyozzuk továbbá, hogy a te és magzatod egészségügyi adatai kifejezett hozzájárulásod alapján kezelhetők, így amennyiben ezen adataidat nem adod meg, vagy például csak fiktív adatokat adsz meg, úgy az Alkalmazás a részedre elérhető, azonban adott esetben nem tudod teljes mértékben használni az Alkalmazást, vagy kihasználni annak segítségét.
  • Gyermeked adatai (például: babafotók) szintén hozzájárulás alapján kezelhetők, amelyet gyermeked törvényes képviselőjeként ezen adatok rendelkezésre bocsátásával adsz meg.
  • Legalább 18 évesnek kell lenned.
  • A regisztráció során meg kell adnod a kért adatokat/információkat.


Az ÁSZF elfogadása, továbbá a közted és a Nordic Moose Kft közötti, az Applikáció jelen ÁSZF szerinti felhasználására vonatkozó szerződéses viszony az ÁSZF elfogadásával, valamint a sikeres regisztrációval jön létre, amelynek tényét a részedre a Nordic Moose Kft azonnal, az Alkalmazáson belül visszaigazolja.

A regisztrációval, valamint az Applikáció használatával kapcsolatos adatbeviteli hibákat jogosult vagy az Applikációban kijavítani, később is helyesbíteni, korrigálni.

A Nordic Moose Kft-vel fentiek szerint kötött szerződés nyelve a magyar, az nem minősül írásba foglalt szerződésnek és iktatásra sem kerül, az ÁSZF azonban folyamatosan elérhető az Applikáción és a Weboldalon keresztül.

A Nordic Moose Kft előzetes írásbeli hozzájárulása (engedélye), illetve a vonatkozó szerzői jogi jogszabályi rendelkezések felhatalmazása nélkül nem vagy jogosult:

  • az Alkalmazás bármely részét lemásolni, egyébként többszörözni, módosítani, közzétenni, terjeszteni vagy forgalmazni, illetve az alábbiakban írt felhasználási engedély körén kívül bármely módon felhasználni;
  • Szolgáltatásainkat, illetve az Applikációt visszafejteni, szétbontani vagy forráskódját visszafejteni;
  • a jelen ÁSZF-ből eredő jogaidat vagy kötelezettségeidet átruházni vagy egyéb módon elidegeníteni; vagy
  • megkísérelni hozzáférést szerezni – vagy másoknak segítséget nyújtani abban, hogy hozzáférjenek – a szolgáltatásokhoz, kivéve a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.


A Nordic Moose Kft szolgáltatásain keresztül nem tárolhatsz, oszthatsz meg vagy továbbíthatsz olyan anyagot, amely káros, fenyegető, lejárató, közönséges, szélsőséges, megbotránkoztató, zaklató, rasszista, kirekesztő vagy egyébként jogszabályt sért; törvénytelen tevékenységet támogat; amely nyíltan szexuális jeleneteket ábrázol vagy kifejezetten politikai jellegű; reklámot, illetve kereskedelmi kommunikációt tartalmaz; nem felel meg a valóságnak (ideértve különösen: álhírek, összeesküvés-elméletek terjesztése, rágalmazó, rémhírterjesztő tartalmak közzététele); erőszakra sarkall; faj, nem, bőrszín, vallási meggyőződés, szexuális irányultság, rokkantság alapján, vagy egyéb védett tulajdonság alapján diszkriminál, személyiségi jogot vagy szellemi tulajdonhoz fűződő jogot sért, vagy bármely egyéb törvénytelen tevékenységet támogat. Kiemelendő, hogy az Alkalmazás szolgáltatásai családi, magáncélból igénybe veendő szolgáltatásnak tekintendők, továbbá, hogy a Nordic Moose Kft a zéró tolerancia elvét alkalmazza minden olyan tartalomra vagy egyéb tevékenységre, amely fenyegeti más felhasználók vagy azok családjainak online jólétét, személyiségi jogait.

A fentiekre tekintettel felelősséggel tartozol az általad biztosított összes tartalomért, illetve a fiókodban folytatott összes tevékenységért. A Nordic Moose Kft ennek kapcsán hangsúlyozza, hogy előzetesen nem szűri, vizsgálja át vagy hagyja jóvá az egyes felhasználók által megosztott tartalmakat, azonban amennyiben tudomására jut a jelen ÁSZF-be vagy jogszabályba ütköző bármely tartalom megosztása, úgy azt – a vonatkozó jogszabályok előírásaira figyelemmel – eltávolítja az Alkalmazásból. Kizárólag te felelsz továbbá a saját informatikai rendszered, számítógép és mobil eszköz programjaid és platformod, operációs rendszered oly módon történő konfigurálásáért, hogy azok biztonságosan hozzá tudjanak férni az Alkalmazáshoz.

Saját weboldalaidon vagy alkalmazásaidban is közzé tehetsz a Nordic Moose Kft webes felületeire mutató internetes hivatkozásokat, feltéve, hogy ezt tisztességes és jogszerű módon teszed, és az nem sérti és nem rontja a Nordic Moose Kft jó hírnevét, továbbá – a Nordic Moose Kft előzetes engedélye hiányában – nem kelti annak látszatát, hogy közted és a Nordic Moose Kft között bármilyen együttműködés, szerződéses, üzleti vagy szakmai kapcsolat lenne, vagy a Nordic Moose Kft támogatná a weboldalad vagy az alkalmazásod bármely módon.


5. Szellemi tulajdonjogok

A Nordic Moose Kft szolgáltatásai vonatkozásában az összes szellemi termék jogosultja a Nordic Moose Kft., beleértve az Applikációt, a Weboldalt, a Nordic Moose Kft. közösségi média oldalait, és az általa létrehozott, illetve felhasznált és közzétett összes szöveges és grafikai tartalmat, képet, videót, a PregHello elnevezést és a megjelenített logót is.

A fentiekre tekintettel a Nordic Moose Kft kifejezett, előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem használhatod a fentieket, így – ennek hiányában – nem vagy jogosult azokat többszörözni, tovább értékesíteni, vagy azokat egyéb módon felhasználni.


6. Felhasználói fiókok

A te felelősséged, hogy felhasználói neved és jelszavad titokban tartsd és megtedd az elvárható intézkedéseket annak érdekében, hogy a felhasználói neveddel és jelszavaddal létrehozott fiók felhasználásával illetéktelen személy ne férhessen hozzá a Nordic Moose Kft szolgáltatásaihoz, valamint az Applikációban tárolt személyes adataidhoz.

Az Applikáció használatával továbbá vállalod, hogy haladéktalanul értesíted a Nordic Moose Kft-t, ha a fiókod engedély nélküli használatát gyanítod.

A Nordic Moose Kft nem vállal felelősséget a neked felróható módon ellopott jelszavak vagy feltört fiókok, illetve kibertámadás, kártékony programok, adatvesztés, személyiséglopás miatt keletkező veszteségekért és károkért.


7. Felhasználói tartalom

Az Applikáció igénybevétele részeként különféle tartalmakat tölthetsz fel vagy rögzíthetsz (napló funkció, teendők menüpont listái). Hangsúlyozandó azonban, hogy amennyiben más személy adatait osztod meg (például: más is szerepel a feltöltött fotón), úgy te is adatkezelőként jársz el, így ezen személyt személyes adatai általad való kezeléséről tájékoztatnod kell, illetve az általad folytatott adatkezeléshez a hozzájárulását előzetesen be kell szerezned vagy más jogalapot kell megjelölnöd.

Amennyiben az általad az Applikáción keresztül létrehozott, illetve oda feltöltött, azon megosztott tartalom szellemi alkotásnak (különösen szerzői jog által védett műnek) tekintendő, úgy ez esetben annak létrehozatalával, illetve feltöltésével, megosztásával határozatlan idejű, nem kizárólagos, az egész világra kiterjedő felhasználási engedélyt adsz a Nordic Moose Kft-nek a fenti szellemi alkotás Applikációban való megjelenítése, továbbá az Applikáció fejlesztése, javítása, kapcsolódó elemzések végzése, az Applikáció használatához kapcsolódó kutatások folytatása céljából történő felhasználáshoz. Ez kiterjed a vonatkozó szellemi alkotásoknak minősülő tartalmak többszörözésére, terjesztésére, számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra történő másolására, átdolgozására, feldolgozására, fordítására (ideértve eltérő programnyelvre történő írást is), valamint további felhasználási engedély vagy al-felhasználási jog biztosítására további harmadik személyek számára is. Tekintettel az Applikáció ingyenes és családi jellegére, a vonatkozó, szellemi alkotásnak minősülő tartalom Applikációban történő létrehozatalával, illetve feltöltésével, megosztásával a fenti felhasználási engedély adásáért járó bármely jogdíjról, valamint egyéb díjazásra irányuló igényről saját, és gyermeked nevében (ha például gyermeked is részt vett az alkotásban, vagy ő szerepel egy adott felvételen) lemondasz, szavatolsz továbbá azért, hogy az általad az Applikációban létrehozott, feltöltött, megosztott tartalom más szerzői, egyéb szellemi alkotáshoz fűződő, valamint személyiségi jogát nem sérti, illetve ezen tartalom Nordic Moose Kft általi felhasználását nem korlátozza.

A Nordic Moose Kft minden elvárható intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a felhasználói fiókban rögzített adatokat, képeket és bejegyzéseket biztonságosan őrizze és megfelelő biztonsági másolat készüljön róluk a lenti Tájékoztatóban írtak szerint. Az adatok, képek és bejegyzések elvesztése vagy sérülése esetén a Nordic Moose Kft köteles minden tőle elvárhatót megtenni annak érdekében, hogy elveszett vagy megsérült tartalmak helyreállítása a legutolsó biztonsági mentésből megtörténhessen, azonban az esetleges adatvesztésért nem felel.


8. Felelősségvállalás, a szerződés megszüntetése, az irányadó jog

Az Applikáción keresztül közzétett tartalmak nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást, továbbá nem képezhetik szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Az Applikációban vagy a Weboldalon, illetve a Nordic Moose Kft közösségi média oldalain írtak nem tekinthetők sem orvosi, jogi vagy társadalombiztosítási, adózással kapcsolatos tanácsadásnak. A fentebb írtak szerint az Alkalmazás felhasználásából eredő esetleges károkért és hátrányokért a Nordic Moose Kft semmilyen felelősséget nem vállal. Bármilyen kérdés és panasz, illetve szakirányú tanácsadás iránti igény esetén kérjük, hogy mindenképpen fordulj orvoshoz, illetve szakszerű tanácsadást nyújtani jogosult személyhez (pl: ügyvéd, adótanácsadó, stb.)!

A közted és a Nordic Moose Kft között létrejött szerződés megszűnik a regisztráció törlésével, valamint a felek bármelyikének felmondásával (ideértve a regisztráció törlését is) a regisztráció törlésének időpontjában, vagy egyéb módon közölt felmondás esetén a következő hónap első napjával, illetve a szerződés lényeges részének megsértése okán azonnali hatályú felmondással, amely esetben a regisztráció haladéktalanul törlésre kerül, akár a Nordic Moose Kft által is (pl: személyiséglopás, hamis profil, más személyes adatainak megsértése esetén). Erre tekintettel azonnali hatályú felmondásra, valamint a vonatkozó felhasználói fiók törlésére és az Applikáció elérhetetlenné tételére ad okot különösen az ÁSZF-ben fentebb írt „Az Applikáció felhasználása”, valamint a „Felhasználói tartalom” fejezetekben írtak megsértése.

Jelen ÁSZF és az azzal kapcsolatban létrejövő szerződéses jogviszony vonatkozásában a magyar és az európai uniós jog irányadó, a felek közti esetleges jogvita kapcsán pedig az illetékes magyar bíróságok járnak el.


9. Kapcsolat

A jelen ÁSZF-re vonatkozó bármely kérdést, észrevételt és kérést szívesen fogadunk az info@preghello.com email címen.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 

Köszönjük, hogy az Alkalmazást választottad terhességed végig kísérésére! Reméljük, hogy tetszeni fog és hasznosnak találod majd a benne lévő információkat és funkciókat.

Mielőtt használni kezdenéd az Applikációt, arra kérünk, hogy olvasd el az alábbi Tájékoztatót, hogy információt szerezhess személyes adataid kezeléséről, valamint adatvédelmi jogaidról és jogorvoslati lehetőségeidről.


1. Fogalmak

Adatkezelés a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés (GDPR 4. cikk 2. pontja alapján).

Az Érintett az azonosított vagy azonosítható természetes személy (GDPR 4. cikk 1. pontja alapján).

Az Érintett hozzájárulása az Érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az Érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez (GDPR 4. cikk 11. pontja alapján).

Személyes adat az azonosított vagy azonosítható természetes személyre („Érintett”) vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható (GDPR 4. cikk 1. pont alapján).

Különleges adatok a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok (GDPR 9. cikk (1)).

Adatkezelő az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza (GDPR 4. cikk 7. pont alapján).

Adatfeldolgozó az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel (GDPR 4. cikk 8. pont alapján).

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi


2. Általános rendelkezések

Az adatkezelő neve: Nordic Moose Kft. (a továbbiakban úgy is, mint “Adatkezelő”) .
Az Adatkezelő címe: 1136 Budapest, Raoul Wallenberg utca 9.,
e-mail elérhetősége: info@preghello.com

Az Adatkezelő elkötelezett az adatvédelem iránt, fontosnak tartja minden Érintett információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő vállalja, hogy az Érintettek személyes adatait megvédi és tiszteletben tartja. Az Adatkezelő a 2016/679. sz. Európai Általános Adatvédelmi Rendelet („GDPR”), az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek, illetve a további irányadó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően, a jelen tájékoztatóban meghatározottak szerint, a magyar adatvédelmi hatóság (NAIH) által előírtak alapján, a személyes adat kezelésre vonatkozó elvek tiszteletben tartásával kezeli az Érintettek személyes adatait. A jelen Tájékoztató meghatározza, hogy az Adatkezelő milyen jogalapon, milyen célból, és milyen egyéb feltételek szerint kezeli az Érintettek személyes adatait, továbbá tájékoztatást nyújt a részükre adatvédelmi jogaikról és jogorvoslati lehetőségeikről.


3. Milyen esetekben kezeli az Adatkezelő a személyes adataidat?

3.1.Az Applikáció elérhetővé tétele és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, felhasználói fiók biztosítása

Milyen célból kezeli az Adatkezelő az adataidat?
Az adataidat az Applikáció használatának biztosítása és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtása érdekében kezeljük, ideértve a regisztrációt és a felhasználói fiók biztosítását is.

Amennyiben felhasználói tartalmat készítesz, osztasz meg, illetve töltesz fel, úgy az adatkezelés célja ezen felhasználói tartalom Applikáción belüli megjelenítése is.

Milyen jogalapon kezeli az Adatkezelő az adataidat, illetve milyen feltételek irányadók különleges adataid kezelésére?
Az Adatkezelő az adataidat az alábbi jogalapokon kezeli:

  • Az adatkezelés olyan szerződés (az ÁSZF) teljesítéséhez szükséges, amelyben te vagy az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően a te kérésedre történő lépések megtételéhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).
  • az általad készített, közzétett, illetve megosztott felhasználói tartalmak esetén a hozzájárulásod (GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) 2:48. § (1) szerint is (a felvétel felhasználásához való hozzájárulás), amennyiben az Applikáción belül felvételt (képmás, illetve hangfelvétel) készítesz, töltesz fel, illetve osztasz meg).
  • hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) a) pontja) alapján kezeljük a gyermekedre vonatkozó személyes adatokat is, amelyeket törvényes képviselőjeként adsz meg (Ptk. 2:14. § (1)).
  • az Adatkezelő saját jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) f) pontja) alapján is jogosult az Applikációban tárolt, illetve az általad rendelkezésre bocsátott (személyes) adatokról biztonsági mentést készíteni. Jogos érdek: az Adatkezelő rendszereinek, valamint az Applikációnak, illetve az abban tárolt (személyes adatoknak is minősülő) adatok védelme.


Az Adatkezelő az Applikációban tárolt, megadott különleges adataidat (különösen ideértve: rád, és a gyermekedre vonatkozó egészségügyi adatokat, például terhességed, vizsgálatokkal, a te és magzatod egészségi állapotával, fejlődésével, terhességed kapcsán követett étrendeddel kapcsolatos adatok, esetleges allergia) kifejezett hozzájárulásod (GDPR 9. cikk (2) (a) pontja) alapján kezeli, amelyet az adatok Applikációban történő megadásával, illetve – a regisztráció során megadott adatok tekintetében – a regisztrációval adsz meg.

Köteles vagy megadni az adataidat?
Szabadon dönthetsz az Applikáció telepítéséről és használatáról, valamint – felhasználói tartalmak esetén – azok elkészítéséről, feltöltéséről, megosztásáról, amely esetben a személyes adataidat az Adatkezelő – az Applikáció használatához szükséges adatok körében – a vonatkozó szerződés (ÁSZF) teljesítése, valamint azt megelőzően a kérésedre történő lépések megtételéhez, míg felhasználói tartalmak Applikáción keresztüli elérhetővé tételéhez szükséges körben a hozzájárulásod alapján kezeli. Erre tekintettel a személyes adatok megadása az Applikáció és a kapcsolódó szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, tekintettel arra, hogy ezek nélkül az Adatkezelő nem tudja a részedre az Applikációt megfelelően biztosítani, vagy a szolgáltatásait teljesíteni

A felhasználói tartalmak készítése, feltöltése, megosztása esetén a vonatkozó adatkezelés a hozzájárulásodon alapul, amely hozzájárulásodat bármikor jogosult vagy visszavonni az Adatkezelő fenti elérhetőségeire küldött nyilatkozatban.

A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása (így a felhasználói tartalom elkészítése, feltöltése, megosztása) a fentiekre tekintettel nem kötelező, azonban a hozzájárulás megadása nélkül a felhasználói tartalom nem tehető közzé.

Milyen adataidat kezeli az Adatkezelő?
Az Adatkezelő az alábbi személyes adataidat kezeli:

  • felhasználóneved és jelszavad,
  • a regisztrációhoz használt e-mail címedet, nevedet, illetve becenevedet,
  • a terhességeddel kapcsolatban megadott, Applikáció használatával kapcsolatos személyes adataidat, ideértve különösen a bébi (bece)nevét, a születés várható időpontját, egyéb kapcsolódó, illetve a születési dátum kiszámolásához szükséges adatokat (pl: az anya utolsó menstruációjának első napja, a fogantatás dátuma, valamint a gyermek(ek) várható és tényleges születési ideje, súlya, hossza), a keresztneved, az Applikáció naplójába írt jegyzeteket, illetve feltöltött fotókat,
  • az ÁSZF elfogadásának, illetve a Tájékoztató tudomásul vételének, hozzájárulásod megadásának tényét.


Mennyi ideig tárolja az Adatkezelő az adataidat?

Az Applikáció használatával kapcsolatos adataidat a regisztrációd általad való törléséig, illetve az adatok törlésére vonatkozó, Adatkezelőnek küldött nyilatkozatod kézhezvételéig tároljuk (illetve a regisztráció törlésén kívüli, törlésre irányuló felhasználói nyilatkozat kézhezvétele esetén az ÁSZF-ben foglalt felmondási idő leteltéig).

A hozzájárulásod alapján megadott személyes adataidat a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük (ideértve különösen a felhasználói tartalmak elkészítését, feltöltését, megosztását, illetve későbbi törlését). A hozzájárulás visszavonása az Adatkezelő fenti elérhetőségére küldött nyilatkozattal gyakorolható.

Az Adatkezelő az általa készített biztonsági mentéseket a biztonsági mentés készítésétől számított 12 hónapig tárolja.


3.2. Az Adatkezelőhöz érkező megkeresésekkel, jogi igényérvényesítéssel és ezzel szembeni védekezéssel kapcsolatos adatkezelés

Milyen célból kezeli az Adatkezelő az adataidat?

Az Adatkezelőhöz érkező megkeresések (pl: az Applikációval kapcsolatos érdeklődés, panasz, esetleges megjegyzések) megválaszolása, az Adatkezelő jogi igényeinek érvényesítése (követelések kezelése) vagy ilyen jogi igényekkel szembeni védekezés céljából.

Milyen jogalapon kezeli az Adatkezelő az adataidat, illetve milyen feltételek irányadók különleges adataid kezelésére?
Az adatkezelés az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

A jogos érdek: az Adatkezelő részére küldött megkeresések kezelése, megválaszolása, az Adatkezelő igényérvényesítése, jogi igényei előterjesztése, jogi igényekkel szembeni védekezés.

A fentieken túl az Adatkezelő az Érintettek különleges adatnak minősülő személyes adatait azok megkeresései, jogi igényérvényesítés, illetve ezzel szembeni védekezés által indokolt körben, jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme (GDPR 9. cikk (2) (f) pontja) érdekében kezeli.

Köteles vagy megadni az adataidat?
Az Érintett megkeresések megtételére nem köteles, azonban amennyiben az Adatkezelő részére bármely megkeresést küld, úgy az Adatkezelő az ezzel kapcsolatos adatait a jelen Tájékoztatóban írtak szerint és az ott írt időtartamig kezeli. Az Adatkezelő ugyancsak köteles a védekezéséhez szükséges körben az Érintett személyes adatait kezelni, ha az Adatkezelővel szemben jogi igényt érvényesít, illetve eljárást kezdeményez vagy ilyen eljárásban vesz részt.

Milyen adatokat kezel az Adatkezelő?
Az Adatkezelőhöz érkező megkeresés által érintett személyes adatokat, az Érintettek, illetve az általuk képviselt személyek kapcsolattartáshoz szükséges adatait (különösen: név, e-mail cím, postai megkeresés vagy postai úton történő válaszadás kérése esetén postai cím), az Érintettek által előadott igényeket, panaszokat, megjegyzéseket vagy egyéb megkereséseket, ezek tartalmát, az ezekkel kapcsolatban tett lépéseket.

Jogi igény érvényesítésével, ilyen igényekkel szembeni védekezés érdekében kezeljük az Érintettek nevét, valamint az adott eljárás által indokolt egyéb adatait, ideértve különösen az Érintett nevét, címét, e-mail címét, bírósági vagy hatósági eljárásban felmerült, illetve rögzített egyéb személyes adatát.

Mennyi ideig tárolja az Adatkezelő az adataidat?
Az Érintettek adatait a rögzítéstől számított 5 évig tárolja az Adatkezelő (Ptk. 6:22. § (1) – ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik, a követelések 5 év alatt évülnek el).


3.3. Adatvédelmi jogok gyakorlásának elősegítésével, érintetti kérelmek nyomán hozott intézkedésekkel, incidenskezeléssel kapcsolatos adatkezelés

Milyen célból kezeli az Adatkezelő az adataidat?
Az Adatkezelőhöz érkező érintetti kérelmek kezelése, az azok nyomán történő intézkedések meghozatala, az Érintettek adatvédelmi jogai gyakorlásának elősegítése, incidenskezeléssel kapcsolatos adatkezelés céljából.

Milyen jogalapon kezeli az Adatkezelő az adataidat, illetve milyen feltételek irányadók különleges adataid kezelésére?
Az adatkezelés az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése, valamint az Érintettek jogi igényeinek érvényesítése, védelme érdekében szükséges (GDPR 6. cikk (1) c) pontja, GDPR 9. cikk (2) f) pontja).

Az Adatkezelő köteles az Érintettek adatvédelmi (érintetti) jogainak gyakorlását elősegíteni (GDPR 12. cikk (2)), valamint az esetleges adatvédelmi incidenseket kivizsgálni, arról az adatvédelmi incidens súlyossága szerint a felügyeleti (adatvédelmi) hatóságot, valamint az Érintettet értesíteni (GDPR 33-34. cikk).

Köteles vagy megadni az adataidat?
Adatvédelmi jogai gyakorlásához, kapcsolódó megkeresése teljesítéséhez, valamint egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. hackertámadás) esetén szükségessé válhat az Érintett személyes adatainak (különösen nevének, valamint az Adatkezelő részére megadott kapcsolttartási adatainak) kezelése. Az Érintett nem köteles kérelmet előterjeszteni az Adatkezelő részére, azonban kérelme előterjesztése esetén az Adatkezelő annak megválaszolása, illetve a vonatkozó, esetlegesen szükséges intézkedés megtétele érdekében köteles az Érintett személyes adatait kezelni. Adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén az Adatkezelő ugyancsak köteles az adatvédelmi incidens lehetséges körű orvoslása, valamint az adatvédelmi incidens súlyossága szerint a felügyeleti (adatvédelmi) hatóság, valamint az Érintettet értesítése érdekében a személyes adatok kezelésére.

Milyen adatokat kezel az Adatkezelő?
Az Adatkezelőhöz érkező kérelem, az Érintett neve, valamint kapcsolattartás céljára szolgáló adatai (különösen: e-mail címe), esetleges adatvédelmi incidens által érintett adatok.

Mennyi ideig tárolja az Adatkezelő az adataidat?
Az Érintett adatait a rögzítéstől számított 5 évig tároljuk (Ptk. 6:22. § (1) – ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik, a követelések 5 év alatt évülnek el).


4. Külső szolgáltatók és az Applikációban elérhető egyes tartalmak

A szolgáltatás teljesítéséhez harmadik feleket veszünk igénybe. A harmadik fél szolgáltatók (“Külső szolgáltató”) az alábbiak:

  • Facebook: Az Applikáció Facebook profiljának (PregHello) lájkolásakor az Érintettek nyilvános profiladatait az Adatkezelő elérheti, amely adatokat a Facebookon belül célzott hirdetések vonatkozásában használhat fel – erről bővebb információ található a sütikkel kapcsolatos tájékoztatásban. Ezenfelül az Adatkezelő az Anyahang, Kismamák és Anyukák egymást segítő csoportja elnevezésű Facebook csoportot működteti, amellyel kapcsolatban a fentebb írtak szerint az Érintettek egyes megkereséseire, kommentjeire, posztjaira is adott esetben válaszol (pl. egyes cikkekre, nyilvános információkra hívja fel a figyelmet), amellyel kapcsolatban személyes adatokat kezel. Az Applikáció Facebook profiljával (PregHello), illetve a fenti Facebook csoporttal kapcsolatos adatkezelés vonatkozásában a Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Dublin, Írország) az Adatkezelővel közös adatkezelőként jár el, más esetekben a Facebook az általa folytatott adatkezelések kapcsán önálló adatkezelőként jár el. A fentieken túl az Applikációban az Érintettek Facebook profillal is regisztrálhatnak, így ezzel kapcsolatban a regisztráció törléséig kezeli az Érintettek vonatkozó adatait az Adatkezelő. A Facebook adatkezelési szabályzatához és felhasználási feltételeihez lásd:
    https://www.facebook.com/privacy/explanation; https://www.facebook.com/legal/terms

  • Instagram: A PregHello mobil applikáció Instagram profiljának (@preghello) követésekor az Érintettek nyilvános profiladatait az Adatkezelő elérheti, amely adatokat az Instagramon belül célzott hirdetések vonatkozásában használhat fel – erről bővebb információ található a sütikkel kapcsolatos tájékoztatásban. Az Applikáció Instagram profiljával (@preghello) kapcsolatos adatkezelés vonatkozásában a Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Dublin, Írország) az Adatkezelővel közös adatkezelőként jár el, más esetekben a Facebook az általa folytatott adatkezelések kapcsán önálló adatkezelőként jár el. Az Instagram adatkezelési szabályzatához és felhasználási feltételeihez lásd: https://help.instagram.com/519522125107875; https://www.facebook.com/help/instagram/termsofuse

  • Google szolgáltatások: Az Adatkezelő a Google Ads fiókját a Google szolgáltatásain belüli hirdetésekre, a Google Analytics fiókját pedig a Weboldal és az Applikáció forgalmi adatainak elemzésére, míg Firebase fiókját az Applikáció forgalmi adatainak elemzésére használja, fájlszerverként pedig a Google Drive rendszerét használja, amely kapcsán az adatokhoz a Google Ireland Limited adatfeldolgozóként, saját célból történő adatkezelése esetén pedig önálló adatkezelőként rendelkezik hozzáféréssel. Az Adatkezelő a fentieken túl a Google Play Console segítségével teszi közzé az Android alapú applikációit, amelyek kapcsán az Érintettek adataihoz a Google Ireland Limited is hozzáféréssel rendelkezik adatkezelőként. A fentieken túl az Applikációban az Érintettek Google fiókkal is regisztrálhatnak, így ezzel kapcsolatban a regisztráció törléséig kezeli az Érintettek vonatkozó adatait az Adatkezelő. A Google adatvédelmi irányelvei az alábbi linken érhetők el: https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=hu; A Firebase kapcsán bővebb információ alább található: https://firebase.google.com/support/privacy

  • Dropbox: Az Adatkezelő fájlszerverként használja a Dropbox rendszerét, amely kapcsán az Érintettek adataihoz a Dropbox (e-mail cím: privacy@dropbox.com) is hozzáféréssel rendelkezik, amely adatfeldolgozóként, saját célból történő adatkezelése esetén pedig önálló adatkezelőként jár el. A Dropbox adatkezelési tájékoztatója az alábbi linken érhető el: https://www.dropbox.com/privacy

  • App Store: Az Adatkezelő az App Store segítségével teszi közzé az IOS alapú applikációit, amelyek kapcsán az Érintettek adataihoz az Apple Distribution International Limited is hozzáféréssel rendelkezik adatkezelőként. Az Apple adatvédelmi szabályzata az alábbi linken érhető el: https://www.apple.com/legal/privacy/hu; az esetleges Európai Unión kívüli adattovábbítások vonatkozásában az Apple minta szerződési feltételei alkalmazandók

  • MongoDb: Az Adatkezelő a felhasználók adatait a MongoDB Limited szolgáltatónál tárolja, amely az Érintettek személyes adatait adatfeldolgozóként, saját célból történő adatkezelés esetén pedig önálló adatkezelőként kezeli. A MongoDB felhőszolgáltatási feltételei és adatkezelésével kapcsolatos információk az alábbi linken érhetők el: https://www.mongodb.com/cloud-terms-and-conditions; az esetleges Európai Unión kívüli adattovábbítások vonatkozásában a MongoDb általános szerződési feltételei (standard contractual clauses; lásd: https://www.mongodb.com/legal/dpa) alkalmazandók

  • One Signal: Az Adatkezelő Applikáción belüli értesítések küldésére a One Signal (cím: 2850 S Delaware St Suite 201, San Mateo, CA 94403, Amerikai Egyesült Államok) rendszerét használja, amely az Érintettek személyes adatait adatfeldolgozóként, saját célból történő adatkezelés esetén pedig önálló adatkezelőként kezeli. A One Signal adatvédelmi tájékoztatója az alábbi linken elérhető: https://onesignal.com/privacy_policy

  • PregHello kiemelt partnere: Az Alkalmazást üzemeltető Nordic Moose Kft. az alábbi hosszú távú együttműködési partnerrel folytat partneri kapcsolatot:
    • Prémium Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár: az Applikáció külön részében, egy egyértelműen megjelenő gomb megnyomását követő adatok megadásával, és az adattovábbításra vonatkozó hozzájárulás kipipálásával hozzájárulhatsz (GDPR 6. cikk (1) a) pontja) ahhoz, hogy az általad megadott személyes adatait (név, telefonszám, e-mail cím) az Adatkezelő az önálló adatkezelőként eljáró Prémium Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár (cím: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6., e-mail cím: adatvedelem@premiumpenztarak.hu; adatkezelési tájékoztatója: https://premiumegeszsegpenztar.hu/adatkezelesi-tajekoztato) részére továbbítsa az egészségpénztári belépéssel kapcsolatos kapcsolatfelvétel, ügyintézés és bővebb tájékoztatás céljából. Az adataid nem kerülnek továbbításra semmilyen körülmények között, ha ezt te nem szeretnéd és nem járulsz hozzá az adott, erre vonatkozó gomb megnyomásával és az elfogadó box kipipálásával. Az adattovábbítással kapcsolatos hozzájárulás visszavonása az Applikáción keresztül, illetve az Adatkezelőnek, annak fenti valamely elérhetőségére küldött nyilatkozattal gyakorolható. Hangsúlyozandó azonban, hogy a Prémium Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár adatkezelésével kapcsolatos adatvédelmi jogaidat a Prémium Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztárral szemben gyakorolhatod.

  • Marton Szabolcs E.V.: Az Applikációt az Adatkezelő adatfeldolgozójaként Marton Szabolcs E.V. készíti és szoftveresen karbantartja. Emellett Marton Szabolcs E.V. üzemelteti az Adatkezelő szervereit az Amazon felhő alapú platformján. Ennek kapcsán az Érintettek személyes adataihoz az Amazon is hozzáférhet, amely az Adatkezelő adatfeldolgozójaként, illetve a saját érdekében végzett adatkezelés vonatkozásában önálló adatkezelőként jár el. Az Amazon adatvédelmi tájékoztatójához lásd https://aws.amazon.com/privacy ; az Amazon általi esetleges EU-n kívüli harmadik országba történő adattovábbítások kapcsán az Amazon által alkalmazott általános szerződési feltételek (standard contractual clauses) irányadók, amelyek az Amazon adatfeldolgozási szerződéses mellékletei (data processing addendum) részét képezik (lásd: https://aws.amazon.com/blogs/security/aws-gdpr-data-processing-addendum/; https://d1.awsstatic.com/legal/aws-gdpr/AWS_GDPR_DPA.pdf  

A fentieken túl Adatkezelő adattovábbítást csak jogszabályban meghatározott keretek között és csak hatóság vagy bíróság megkeresésére vagy ezek, illetve jogszabályi előírás alapján és csak olyan mértékben teljesít, amelyet az adatkérés szükségessé tesz.

Az Applikációban az Érintettek hivatkozásokat találhatnak harmadik személyek weboldalaihoz, valamint elérhetőségeihez. Így az Applikációban a „Kuponok” fül alatt harmadik személy szolgáltatók kuponjai, valamint az egyes tartalmaknál a „Mutasd” gomb alatt harmadik személy szolgáltatók, illetve ezek szolgáltatásait, termékeit bemutató oldalak érhetők el. Ezen szolgáltatók önálló adatkezelőnek minősülnek, az általuk folytatott adatkezelések vonatkozásában pedig ezek adatvédelmi tájékoztatója tartalmaz bővebb tájékoztatást. Amennyiben az Érintett nem kíván az oldalukra ellátogatni, úgy javasoljuk a fenti további elérhetőségekre kattintás elkerülését.


5. Érintett adatainak egyéb kezelésével kapcsolatos információk

Amennyiben az Adatkezelő az Érintett személyes adatait bármely további célból kezeli (pl: eseti nyereményjáték, kampány, hűségprogram, kutatásra történő regisztráció), úgy ezzel kapcsolatban a jelen Tájékoztató módosításával vagy külön adatkezelési tájékoztató rendelkezésre bocsátásával tájékoztatja az Érintettet.


6. Érintettek jogai és jogorvoslati lehetőségei

Adatkezeléssel kapcsolatos megkeresésed megválaszolásáért, illetve a kérelem teljesítésért díjat nem számítunk fel. Amennyiben azonban az adatvédelmi jogaid gyakorlásával kapcsolatos kérelmed megalapozatlan vagy túlzó (pl. ismétlődő), jogosultak vagyunk a kérelmed teljesítésével kapcsolatban adminisztratív költséget felszámítani, illetve – a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre figyelemmel – megtagadhatjuk a kérelem alapján történő intézkedést.

Az adatvédelmi jogaidat és jogorvoslati lehetőségeidet részletesen a GDPR vonatkozó rendelkezései (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 77., 78., 79., 80. és 82. cikkei) tartalmazzák. Az alábbi összefoglalás tartalmazza a legfontosabb rendelkezéseket, illetve az Adatkezelő ennek megfelelően nyújt tájékoztatást a részedre az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról és jogorvoslati lehetőségeidről.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a joggyakorlással (lásd: GDPR 15-21. cikkei) kapcsolatos kérelmed beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat a kérelmed nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelmed összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztat. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmedet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha azt másként kéred.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a kérelmed nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthatsz be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhetsz bírósági jogorvoslati jogoddal.

Az Adatkezelő az általad kért információkat írásban, vagy – az elektronikus úton benyújtott kérelmed, illetve ezirányú kérelmed esetén – elektronikusan adja meg. A részedre szóbeli tájékoztatás is adható, amennyiben a személyazonosságod az Adatkezelő részére igazolod.

Az Adatkezelő külön felhívja a figyelmed a tiltakozáshoz való jogodra (jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén). Az Adatkezelő továbbá a jogos érdeke alátámasztása kapcsán kérésre a rendelkezésedre bocsátja a vonatkozó érdekmérlegelési tesztjét.

Hozzáférés
Jogosult vagy arra, hogy visszajelzést kapj az Adatkezelőtől arra vonatkozóan, hogy személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj:

  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel a személyes adatokat az Adatkezelő közölte vagy közölni fogja, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket;
  • adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartamát, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjait;
  • az arra vonatkozó jogod, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől a rád vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  • valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; és
  • ha az adatokat nem tőled gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.


Ha személyes adatoknak harmadik országba történő továbbítására kerül sor, jogosult vagy arra, hogy tájékoztatást kapj a továbbításra vonatkozóan a megfelelő garanciákról.

Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Adatkezelő a rendelkezésedre bocsátja. Az általad kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt másként kéred.

Helyesbítés
Kérheted, hogy az általunk pontatlanul nyilvántartott személyes adataidat helyesbítsük és a hiányosan nyilvántartott adataidat – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján – kiegészítsük.

Felhívjuk a figyelmed, hogy a személyes adataidban történt változás bejelentésével elősegíted, hogy az Adatkezelő mindig pontos adatokat tartson nyilván rólad és magzatodról, gyermekedről.

Korlátozás
Kérheted személyes adataid kezelésének az Adatkezelő általi korlátozását, amennyiben

  • vitatod a személyes adataid pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenes, de ellenzed az adatok törlését, és ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását,
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de igényled azokat jogi igényeid előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  • tiltakoztál az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e jogos indokaiddal szemben.


Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a hozzájárulásoddal, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Adatkezelő téged, ha a kérésedre a fentiek alapján korlátozta az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztat.

Hozzájárulás visszavonása
Amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod, úgy jogosult vagy arra, hogy a hozzájárulásod bármikor visszavond az Adatkezelő fenti valamely elérhetőségére küldött jognyilatkozattal, illetve az Applikáció lehetőségeihez mérten az egyes adatok törlésével. Felhívjuk a figyelmed, hogy az, hogy a hozzájárulásod visszavontad, nem teszi jogellenessé a korábban az Adatkezelő által végzett vonatkozó adatkezelési tevékenységet.

Arról, hogy mely esetekben alapozza az Adatkezelő az adatkezelést a hozzájárulásodra, a tájékoztató „Milyen jogalapon kezeli az Adatkezelő az adataidat” részében találhatsz iránymutatást.

Tiltakozás
Bármikor tiltakozhatsz személyes adataidnak kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke. Erről bővebb információt találhatsz a jelen tájékoztató „Milyen jogalapon kezeli az Adatkezelő az adataidat” részében.

Amennyiben tiltakozol az adatkezelés ellen, a személyes adatokat az Adatkezelő nem kezeli tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érdekeiddel, jogaiddal és szabadságaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha tiltakozol a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Törlés
Jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rád vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat az Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte,
  • visszavontad az adatkezeléshez adott hozzájárulásod és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
  • tiltakozol az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • jogellenesen kezelte az Adatkezelő a személyes adataidat,
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.


A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre az Adatkezelő tájékoztat e címzettekről.

Adathordozhatóság
Amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod vagy a veled kötött szerződés teljesítése, és az adatkezelést automatizált módon végzi az Adatkezelő, jogosult vagy arra, hogy az általad az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd, ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd vagy az Adatkezelőt kérd arra, hogy az adataidat másik adatkezelő részére továbbítsa, anélkül, hogy ezt az Adatkezelő akadályozná.

A fentebb írt jog gyakorlása azonban nem sértheti a törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”) vonatkozásában írt rendelkezéseket, továbbá e jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Panaszhoz, valamint jogorvoslathoz való jog
Jogosult vagy arra, hogy panaszt tegyél egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helyed, a munkahelyed vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha megítélésed szerint a rád vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR rendelkezéseit. Az EU-n belül az egyes felügyeleti (adatvédelmi) hatóságok elérhetőségeihez lásd: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_hu. Magyarországon az illetékes felügyeleti hatóság: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: https://naih.hu/). Emellett jogosult vagy bírósághoz fordulni jogaid érvényesítése érdekében. Az ilyen eljárás megindítható a szokásos tartózkodási helyed szerinti tagállam bírósága előtt is. Az ilyen per Magyarországon a törvényszék hatáskörébe tartozik. A pert – választásod szerint – a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatod. A bíróságok (törvényszékek) illetékességéről és elérhetőségeiről az alábbi honlapon tájékozódhatsz: https://birosag.hu/birosag-kereso


7. Az Adatkezelő által alkalmazott sütik

7.1. Mi az a cookie, más néven „süti”?

A Nordic Moose Kft által üzemeltetett www.preghello.com weboldal (Weboldal) sütiket használ. A süti, a kiszolgáló által meghatározott adatokat hordozó információcsomag, amit a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző a szervernek minden kérés alkalmával. A böngészők általában egyszerű szöveges fájl(ok)ban tárolják a sütiket (sütifájlok), így az egyes sütik a böngésző kikapcsolása és újraindítása után is elérhetőek lesznek.


7.2. Az általunk használt sütiket a következő kategóriákba soroljuk:

Feltétlenül szükséges (munkamenet) sütik
Ezek a sütik szükségesek a Weboldal böngészéshez, funkcióinak használatához és a Weboldalon elvégzett műveletek megjegyzéséhez. Mindig csak az adott látogatás alatt érvényesek, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépedről vagy más eszközödről.


7.3. Mik azok a harmadik feles sütik?

A Weboldalon, illetve az Applikáción vagy közösségi média oldalainkon más weboldalak linkjeit vagy ikonjait is megtalálod, melyre kattintva az adott oldalra jutsz el. Ezenfelül a Weboldalon harmadik fél (Google) sütiket is alkalmazunk (harmadik feles sütik). Hangsúlyozzuk, hogy a jelen Tájékoztatóban információt nyújtunk az általunk alkalmazott valamennyi harmadik feles sütiről, ugyanakkor ezekről a Google oldalain bővebb információkat találhatsz (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu). Az Adatkezelő továbbá nem felelős más külső weboldalak tartalmáért, működéséért és nem ellenőrzi a harmadik felek oldalait. Ezeket a sütiket csak bizonyos aloldalak látogatásakor küldjük el, és csak az alábbi táblázatban feltüntetett adatokat tároljuk velük.


7.4. Az általunk alkalmazott sütik listája

Süti neve, a vonatkozó felület

Típusa

Miért szükséges a számunkra és milyen adatokhoz fér hozzá?

A sütivel kapcsolatos adatkezelés jogalapja

A süti élettartama

elementor

Weboldalon

Feltétlenül szükséges (munkamenet) süti.

Domain: preghello.com

A Weboldal tartalmának valós idejű módosítását teszi lehetővé.

Az Adatkezelő jogos érdeke (a GDPR 6. cikk (1) f) pontja) szerint, amely a Weboldal megfelelő működtetése.

A vonatkozó látogatói munkamenet vége után is él.

rc::a

Weboldalon

Feltétlenül szükséges (munkamenet) süti.

Domain: google.com

A Weboldal emberek és botok közti megkülönböztetését segíti a Weboldal valós használatának megismerése érdekében.

Az Adatkezelő jogos érdeke (a GDPR 6. cikk (1) f) pontja) szerint, amely a Weboldal megfelelő működtetése.

A vonatkozó látogatói munkamenet vége után is él.

rc::c

Weboldalon

Feltétlenül szükséges (munkamenet) süti.

Domain: google.com

A Weboldal emberek és botok közti megkülönböztetését segíti a Weboldal valós használatának megismerése érdekében.

Az Adatkezelő jogos érdeke (a GDPR 6. cikk (1) f) pontja) szerint, amely a Weboldal megfelelő működtetése.

A vonatkozó látogatói munkamenet vége után is él.

7.5. Hogyan ellenőrizheti/ törölheti/ távolíthatja el a sütiket?

A weboldalak megfelelő és felhasználóbarát működése érdekében a legtöbb böngésző automatikusan elfogad bizonyos sütiket. Ellenben a Weboldal első látogatásakor egy, a Weboldalon megjelenő üzenetben manuálisan beállíthatod (engedélyezheted), hogy elfogadod-e az ajánlott sütibeállításokat vagy módosítasz azokon. A hozzájárulásodhoz kötött sütik esetén ezen sütik alkalmazásának beállítása vagy az ajánlott beállítások elfogadása (engedélyezése) a vonatkozó adatkezeléshez adott hozzájárulás megadásának minősül. Ezt a hozzájárulást, a böngésződ beállítások menüjében, bármikor utólag is törölheted, mely a vonatkozó adatkezeléshez adott hozzájárulás visszavonásának minősül. Az ilyen sütikkel kapcsolatos beállítások későbbi módosítása (például: kizárólag a feltétlenül szükséges sütik későbbi beállításával) pedig szintén a vonatkozó adatkezeléshez adott hozzájárulás visszavonásának minősül.

A legnépszerűbb böngészők sütikkel kapcsolatos beállításairól az alábbi linkeken olvashatsz:
Google Chrome
Firefox
Microsoft Internet Explorer 9
Microsoft Internet Explorer 10
Microsoft Internet Explorer 11
Microsoft Edge
Safari

Kiemeljük továbbá, hogy egyes böngészők a biztonsági szintek állításával teszik lehetővé a sütik korlátozását.


7.6. További információk a sütikkel kapcsolatban

http://hu.wikipedia.org/wiki/HTTP-süti
https://www.youronlinechoices.com/hu/
https://www.allaboutcookies.org/
https://cookiepedia.co.uk/cookie-laws-across-europe


8. A Tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen Tájékoztató módosítására, amelyről megfelelően tájékoztat. A Tájékoztatóban történt jövőbeli módosításokat az Applikáción keresztül, ezen az oldalon, illetve a Weboldalon tesszük közzé és – ha szükséges (különösen: jelentősebb módosítások, például új adatkezelés végzése esetén) – e-mail-ben vagy az Applikáción belüli üzenetben is közöljük veled.

Kérjük rendszeresen térj vissza erre az oldalra, illetve a Weboldalra, hogy ellenőrizd Tájékoztatónk hatályos változatát vagy esetleges módosításait. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk folyamatos közzététele a Weboldalon, illetve az Applikáción keresztül történik.