A Richter Anna innovációs pályázat döntőjében a PregHello

A PregHello is nagy esélyesként indul a Richter Anna innovációs pályázaton, melynek a díjazottjai 4 millió forint támogatást nyerhetnek projektjeik megvalósításához. Február 15-én a pályázat közönségszavazása is elindult. A voksok pedig nagyon fontosak, hiszen a zsűridíjak mellett egy, a legtöbb szavazattal bíró csapat is átveheti majd a 4 millió forint támogatást.

A korábbi években tapasztalt nagy érdeklődés, és a rengeteg innovatív, hiánypótló ötletet tartalmazó pályamunka alapján a Richter Gedeon Nyrt. számára egyértelmű volt, hogy újra meghirdeti egyedülálló pályázatát. Ugyanakkor a járvány miatt felmerült a kérdés, hogy a jelenlegi extrém terhet jelentő helyzetben vajon a szakemberek éreznek-e majd erőt arra, hogy kreatív ötleteken törjék a fejüket, és jelentkezzenek a pályázatra. De az orvosok, egészségügyi dolgozók, pedagógusok, gyógyszerészek ismét nagy elhivatottságról tettek tanúbizonyságot. A beérkezett több száz pályázat megmutatta, az egészségügyben és oktatásban dolgozók maximálisan azonosulni tudnak a díj mottójával és valóban Szívügyük a fejlődés!

A zsűri tagjai, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke. Mindannyian olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a pályázóktól, amelyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyíti, minőségi változást hoz a hétköznapokban.

Együtt dobban
Jelenleg Magyarországon körülbelül 90.000 kisbaba születik egy évben.* A napjainkra jellemző információáradatban nincs könnyű dolga a kismamáknak. Számtalan fórum áll rendelkezésre a tájékozódáshoz, emiatt nem egyszerű eligazodni az eltérő javaslatok között. A PregHello mobilapplikáció megszületésével egy olyan platform jött létre, ahol a fontos témakörök egy helyen megtalálhatóak és a várandósság során felmerülő kérdésekre a szakértőktől azonnali választ kaphatnak a kismamák. A tartalmak minden esetben a magyarországi rendszert és az itthoni körülményeket veszik figyelembe, beleértve az itthoni várandósgondozást, vizsgálatokat, állami támogatásokat, melyek igényléshez szükséges dokumentumok az applikáción belül is letölthetők. Ma már 25.000 várandós nő, azaz minden negyedik kismama élvezi azt, hogy életük nagy eseményéhez ilyen segítőtársra leltek, hisz a PregHello ugyan az applikáción keresztül a virtuális térben nyújt támogatást, mégis olyan, mint egy jóbarát.  Az alkalmazás mindemellett az egészségügyi dolgozók munkáját is megkönnyíti azzal, hogy a kismama már felkészülve érkezik az konzultációs időpontra. Dr. Szerdahelyi Eszter csapatának célja, hogy az Együtt dobban projektnek köszönhetően újabb oktató videókkal bővüljön az applikáció szülés utáni regenerálódás témakörben. A csapat tervei között szerepel, hogy az alkalmazás angol nyelven is elérhetővé váljon a hazánkban babát váró külföldi édesanyák számára.

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy bármelyikük lesz az öt szerencsés kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja majd. A csapatok részletes bemutatását, fotókat és videókat a www.richterannadij.hu oldalon lehet megtekinteni. Ugyanitt minden e-mail címmel rendelkező érdeklődő számára lehetőség nyílik az online szavazásra.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa március 14-ig a szavazók kezében van. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk.

Április 13-án egy ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére, és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg.

Az „Együtt dobban” projekt csapata köszönettel fogad minden szavazatot az alábbi linken:
https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-10

Érdemes követni a Richter Anna Díj életét, hisz az egészségügy és oktatás fejlődése nem csupán a Richter, hanem mindannyiunk szívügye!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

További
Bejegyzések

1 éves a PregHello

Szédítő rajt, fantasztikus szakemberek, egy hihetetlen közös utazás rengeteg élménnyel és tapasztalattal megfűszerezve – így tudnánk a legjobban jellemezni a PregHello elképesztően eseménydús első évét. Milyen csodálatos év! Első születésnapját ünnepli a PregHello mobil applikáció!

Tovább olvasom »
Terhes nő telefonnal kisbaba holmik között

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni.

Tovább olvasom »

A PregHello története

A PregHello-t mára már több, mint 50.000 kismama töltötte le és használja nap, mint nap – kevesen ismerik azonban a mögötte álló motivációt és munkát.

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.