kismama tanfolyamok

Hasznos kismama tanfolyamok

A várandósság 9 hónapja a felkészülésről szól: ilyenkor kerül sor a babaszoba berendezésére, a szükséges holmik beszerzésére, és persze minden kismama próbál testileg és lelkileg is a lehető legjobban ráhangolódni a kicsi érkezésére. Fontos, hogy a nagy készülődés közepette ne feledkezz meg arról sem, hogy a terhesség alatt, a szülésnél, valamint a kicsi érkezését követő időszakban olyan gyakorlati tudásra is szükséged lehet majd, amire korábban sohasem. Nincs azonban miért aggódnod, hiszen manapság már rengeteg hasznos kismama tanfolyam van, amelyek célja, hogy felkészítsen téged a szülés, valamint a szülőség során esetlegesen felmerülő váratlan helyzetekre. Ezekből mutatunk be párat cikkünkben.

Kismama torna vagy jóga

Egészséged megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás – ez a várandósság alatt sincs másképp. Sőt! Minél erősebb és felkészültebb a tested, annál valószínűbb, hogy kevésbé fogod rosszul megélni a szülést. Ha rendszeresen jársz kismama jógára vagy tornára az nem csak az életminőségeden, fizikai állapotodon és az általános közérzeteden fog javítani, de a szülés utáni felépülést is nagyban megkönnyíti majd.

Babaelsősegély tanfolyam

A babaelsősegély tanfolyamok célja, hogy még baleset vagy váratlan vészhelyzet esetén se kerülhess megoldhatatlan szituációba. Az ilyen kurzusokon megtanulhatod, hogy mit tegyél és hogyan viselkedj egyes vészhelyzetekben, valamint átfogó egészségügyi ismereteket szerezhetsz újszülött kortól, egészen a csecsemőkor végéig.

Szoptatásfelkészítő tanfolyam

A szülés utáni első napokra és a szoptatásra való tudatos felkészülés rengeteget segíthet abban, hogy kisbabád táplálása gördülékenyen és akadályoktól mentesen kezdődjön meg. Egy ilyen tanfolyamon megismerkedhetsz a szoptatás anatómiájával, összefüggéseivel és logikájával, valamint a lehetségesen felmerülő problémákról és azok megelőzéséről, megoldásáról is sokat tanulhatsz.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Minden leendő szülő számára nagyon fontos, hogy gyermeke a lehető legnyugodtabb körülmény között és komplikációmentesen jöhessen a világra. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy tisztában legyél vele, hogy a szülés során mi, miért és hogyan történik – így ahelyett, hogy csak sodródnál az eseményekkel, higgadtan és felkészülten tudod majd kezelni a helyzetet. Egy szülésfelkészítő kurzus során megismerheted a szülés fizikai folyamatait, valamint a kórházban történő eseményeket is.

Bár a fent említett kurzusok kétségkívül a legnépszerűbbek és leghasznosabbak közé tartoznak, még számtalan egyéb kismamáknak szóló tanfolyam létezik. Böngéssz bátran a neten, és találd meg a számodra legmegfelelőbbeket!

Hozd magad képbe a magyar várandósgondozással, vizsgálatokkal, a szülés menetével és még sok hasznos várandóssági témával kapcsolatosan!

A Magyar Védőnők Egyesülete minden kismamának hivatalosan ajánlja

További
Bejegyzések

szülés aranyóra

Mi az az aranyóra és miért olyan fontos?

Az aranyóra a kisbaba megszületését követő első 1-2 óra, amikor az újszülött valójában is megérkezik a világba és adaptálódni kezd a környezetéhez. Ez az 1-2 óra azonban nemcsak a kisbaba számára nagyon fontos, hanem a szülőknek is, akik a babájukkal ebben a nagyon intim, bensőséges időszakban jelennek meg először családként.

Tovább olvasom »
babaköszöntő idézetek

A legszebb idézetek egy kisbaba köszöntésére

Egy kisbaba érkezése mindig örömteli esemény a családi és a baráti körben egyaránt. A kis csoda üdvözlésére azonban nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő szavakat, mint azt elsőre gondolnánk. Szerencsénkre, sok költő, zenész és író van, aki nálunk sokkal ügyesebben forgatja a szavakat.

Tovább olvasom »
testünk elfogadása a szülés után

Testünk elfogadása szülés után

Mind tudjuk, hogy a várandósság alatt testünk szinte felfoghatatlan változásokon és megpróbáltatásokon megy keresztül annak érdekében, hogy egy új életet teremtsen. Sokszor valahogy mégis abban a pillanatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az egyáltalán nem elhanyagolható tényről, hogy kisbabánknak életet adtunk.

Tovább olvasom
stresszmentes várandósság karácsony

Az ünnepek alatt is stresszmentesen

A Karácsony, a Szilveszter és a köztes egy hét az év azon időszaka amikor végre csak a családunkra és a szeretteinkre koncentrálhatunk. Pár napig békében, harmóniában kikapcsolódunk, majd boldogan köszöntjük az előttünk álló új évet. Mármint elméletben…

Tovább olvasom
téli babavárás

Mire figyelj, ha télen vársz babát?

A várandósságnak minden évszakban megvannak a maga kihívásai – nincs ez másként a téli terhességgel sem. Amikor babát vársz, a szokásosnál érzékenyebb a szervezeted, így könnyebben gyűjthetsz be például egy megfázást vagy fertőzést.

Tovább olvasom

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.