A nagy kérdés: sportoljunk-e a várandósság alatt?

Az terhesség alatti “edzés vagy nem edzés” problémája szinte minden kismama életében felmerült már legalább egyszer – mégis úgy tűnik, hogy kimondottan nehéz egyértelmű választ kapni erre a látszólag egyszerű kérdésre. Bár az interneten sok helyen foglalkoznak a témával, rengeteg az eltérő vélemény, és sajnos sok fals információ is kering ezzel kapcsolatban a világhálón.

Itt az ideje tehát, hogy ezt a kérdéskört egyszer és mindenkorra tisztázzuk: amennyiben a kismama egészséges és a terhesség komplikációktól mentes, szabad edzeni a várandósság alatt. Sőt, mi több! Egyenesen ajánlott, hiszen kimondottan jó hatással lehet rád és a kisbabádra nézve. A rendszeres sport megerősíti a tested, ezáltal segít felkészíteni azt a nagy napra. Logikus, hogy az erős, edzett testet kevésbé viseli meg a szüléssel járó fizikai trauma. Emellett sok kismama számol be arról, hogy a rendszeres mozgásnak köszönhetően ritkulnak vagy elviselhetőbbé válnak a reggeli rosszullétek, valamint éjszaka is jobban alszanak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a testmozgás endorfint szabadít fel a szervezetben, ezáltal pedig általánosságban véve jobb lesz a közérzeted és energikusabb leszel.

Fontos azonban, hogy még azelőtt szabadulj meg a magad felé támasztott irreális elvárásoktól, hogy nekiállnál az edzésnek. Tested éppen hatalmas változásokon megy keresztül, bizonyos funkciói alapjaiban változnak meg ebben az időszakban (ezért is fáradsz el könnyebben például) – és amúgy sem a maratont készülsz lefutni, szóval teljesen felesleges (és akár veszélyes is lehet) túlhajtanod magad. Elemi igazság, hogy várandósságod alatt nélkülözhetetlen összhangban lenned magaddal és testeddel – ez pedig extrán igaz, ha edzésről van szó. Figyeld tested jelzéseit és biztosíts számára mindent, amire a pici egészséges fejlődéséhez szüksége lehet! Az edzés intenzitását pedig minden esetben az aktuális fizikai állapotodhoz igazítsd!

Mindamellett tehát, hogy a sport jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt, fontos tudnod, hogy milyen gyakorlatokat és milyen intenzitással végezhetsz anélkül, hogy magadat vagy a kis pocaklakódat veszélybe sodornád. Éppen ezért a PregHello Tudástárában egy külön bejegyzést szenteltünk a témának. Itt megtalálsz minden általános információt a terhesség alatti edzésről, valamint arról, hogy mire kell ügyelned sportolás közben. Továbbá azt is összeszedtük neked, hogy az egyes trimeszterekben milyen gyakorlatokat végezhetsz teljes biztonsággal, és melyikeket ajánlott inkább elkerülnöd.

Töltsd le a PregHello applikációt, és tudj meg minden fontos információt a várandósság alatti testedzésről!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

További
Bejegyzések

Kreatív ötletek a nagy bejelentéshez

Kisbabátok érkezése bizonyára életetek egyik, ha nem a legboldogabb híre. Várandósságod viszont nem csak nektek, de családotoknak és barátaitoknak is hatalmas és örömteli meglepetés lesz. Éppen ezért a legtöbb leendő szülőnek nagyon fontos, hogy mikor és hogyan közli a nagy hírt a hozzátartozókkal és a nagyvilággal.

Tovább olvasom »

A nagy kérdés: sportoljunk-e a várandósság alatt?

Az terhesség alatti “edzés vagy nem edzés” problémája szinte már minden kismama életében felmerült legalább egyszer – mégis kimondottan nehéz egyértelmű választ kapni erre az kérdésre. Bár a témával sokan foglalkoznak, rengeteg az eltérő vélemény és a fals információ.

Tovább olvasom

1 éves a PregHello

Szédítő rajt, fantasztikus szakemberek, egy hihetetlen közös utazás rengeteg élménnyel és tapasztalattal megfűszerezve – így tudnánk a legjobban jellemezni a PregHello elképesztően eseménydús első évét. Milyen csodálatos év! Első születésnapját ünnepli a PregHello mobil applikáció!

Tovább olvasom
Terhes nő telefonnal kisbaba holmik között

Az a bizonyos kórházi táska

A várandósság során a testi és lelki felkészülésen kívül a kismamákra megannyi más feladat vár, melyek a lehető leggördülékenyebb szülést, vagy éppen a kicsi zökkenőmentes első napjait hivatottak megteremteni.

Tovább olvasom

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.