gender reveal ötletek torta

Mi az a Gender reveal buli?

Az utóbbi időben hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett “gender reveal” azaz a születendő kisbaba nemét felfedő bulik. Az eredetileg Amerikában jellemző esemény célja, hogy barátainkkal és rokonainkkal ünnepélyes keretek között, kreatív módon tudassuk, hogy kislánnyal vagy kisfiúval fog-e bővülni a család. Mindamellett, hogy ez egy újabb remek alkalom arra, hogy a család és a barátok összegyűljenek, az is biztos, hogy ez a nap örökre csodás emlék lesz nektek – a leendő szülőknek – is!

Ha te is kedvet kaptál egy Gender reveal bulihoz, de nem tudod, hogy hogyan kéne nekiállni, csak olvass tovább! 🙂

Ki lesz a titkok őrzője?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy csak vendégeiteknek lesz meglepetés a pici neme, vagy ti is csak a partin szeretnétek megtudni a nagy titkot. Amennyiben a második verzió igaz egy kicsivel több előkészületre lesz szükségetek. Először is jó előre jelezzétek az orvosnak, hogy nem szeretnétek tudni a baba nemét. Ezután válasszátok ki a feladatra legmegfelelőbb családtagot vagy barátot, aki annyira megbízható, hogy még előttetek sem fogja elszólni magát. Ez a személy kísérjen el titeket a 12 hetes ultrahangra (ezen a héten az esetek többségében már meg lehet állapítani a kicsi nemét), így az orvos elárulhatja neki a titkot.

Ezek után már nincs más hátra, mint megszervezni a bulit és kitalálni, hogy pontosan hogyan szeretnétek bejelenteni a kicsi nemét. 😛

A buli

Az, hogy mekkora bulit csaptok erre az alkalomra teljesen rajtatok áll. Szervezhettek egy meghitt családi összejövetelt, vagy akár hatalmas bulit az összes ismerősötökkel. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat és meg tudjátok élni a pillanatot, hiszen végső soron ez sem más, mint a picire érkezésére való lelki felkészülés egy fontos része.

A dekoráció terén is az legyen a legfontosabb, hogy nektek mi tetszik – nem muszáj, hogy minden kék és rózsaszín tengerben ússzon csak azért, mert úgy szokás. Ha viszont szeretnétek teljesen átadni magatokat a színek csatájának, akkor csak rajta! 🙂

gender reveal ötletek dekoráció
Forrás: babyshower.selbermachendeko.com
gender reveal buli ötletek dekoráció
Forrás: clemaroundthecorner.com
gender reveal ötletek dekoráció
Forrás: style-blueprint.com
gender reveal ötletek süti
Forrás: www.partyeight.com
gender reveal buli ötletek
Forrás: Etsy | PergolaArt

Készülhettek különböző kreatív játékokkal is a meghívottak számára, például olyannal, ahol még a nagy bejelentés előtt megtippelhetik a kicsi nemét, vagy esetleg név ötleteket is kérhettek a vendégektől.

gender reveal buli tippek
Forrás: parenting.firstcry.com
gender reveal tippek
Forrás: Pinterest | POM JOY FUN and PARTY SPARKLES

Tipp: Legyen dresszkódja az eseménynek! Kérjétek meg a vendégeket, hogy rózsaszínben vagy kékben érkezzenek attól függően, hogy melyik nemnek “szurkolnak”.

A nagy bejelentés

A bejelentés módjára is igaz, hogy csak a képzeletetek szabhat határt neki. Ha böngésztek egy kicsit az interneten, ti is meglátjátok majd, hogy a lehetőségek végtelenek, az ötletek pedig az meghitten aranyostól a teljesen extravagánsig terjednek.

Mutatunk párat a legnépszerűbb ötletek közül:

gender reveal ötletek torta
Forrás: babygizmo.com
gender reveal ötletek lufi
Forrás: bakeria.ch
gender reveal ötletek konfetti
Forrás: janetdphotography.com
gender reveal ötletek füst
Forrás: hellobabybrown.com
gender reveal ötletek
Forrás: madreyblogger.com
gender reveal ötletek
Forrás: coolmompicks.com
gender reveal ötletek
Forrás: etsy.com

Hozd magad képbe a magyar várandósgondozással, vizsgálatokkal, a szülés menetével és még sok hasznos várandóssági témával kapcsolatosan!

A Magyar Védőnők Egyesülete minden kismamának hivatalosan ajánlja

További
Bejegyzések

szülés aranyóra

Mi az az aranyóra és miért olyan fontos?

Az aranyóra a kisbaba megszületését követő első 1-2 óra, amikor az újszülött valójában is megérkezik a világba és adaptálódni kezd a környezetéhez. Ez az 1-2 óra azonban nemcsak a kisbaba számára nagyon fontos, hanem a szülőknek is, akik a babájukkal ebben a nagyon intim, bensőséges időszakban jelennek meg először családként.

Tovább olvasom »
babaköszöntő idézetek

A legszebb idézetek egy kisbaba köszöntésére

Egy kisbaba érkezése mindig örömteli esemény a családi és a baráti körben egyaránt. A kis csoda üdvözlésére azonban nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő szavakat, mint azt elsőre gondolnánk. Szerencsénkre, sok költő, zenész és író van, aki nálunk sokkal ügyesebben forgatja a szavakat.

Tovább olvasom »
testünk elfogadása a szülés után

Testünk elfogadása szülés után

Mind tudjuk, hogy a várandósság alatt testünk szinte felfoghatatlan változásokon és megpróbáltatásokon megy keresztül annak érdekében, hogy egy új életet teremtsen. Sokszor valahogy mégis abban a pillanatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az egyáltalán nem elhanyagolható tényről, hogy kisbabánknak életet adtunk.

Tovább olvasom
stresszmentes várandósság karácsony

Az ünnepek alatt is stresszmentesen

A Karácsony, a Szilveszter és a köztes egy hét az év azon időszaka amikor végre csak a családunkra és a szeretteinkre koncentrálhatunk. Pár napig békében, harmóniában kikapcsolódunk, majd boldogan köszöntjük az előttünk álló új évet. Mármint elméletben…

Tovább olvasom
téli babavárás

Mire figyelj, ha télen vársz babát?

A várandósságnak minden évszakban megvannak a maga kihívásai – nincs ez másként a téli terhességgel sem. Amikor babát vársz, a szokásosnál érzékenyebb a szervezeted, így könnyebben gyűjthetsz be például egy megfázást vagy fertőzést.

Tovább olvasom

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess a legújabb tartalmakról, fejlesztésekről és kedvezményekről!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További részleteket az  Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz.